.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

14 квітня 2015

Хай гаївочка лунає й наше село звеселяє


«Хай гаївочка лунає й наше село звеселяє». Під такою промовистою назвою відбулося Великоднє дійство на майдані біля храму Святого Апостола Пилипа у с. Боневичі, в якому взяли участь учні 1-8 класів під керівництвом вчителя християнської етики Олександри Миронівни Кіт.
Дівчата й хлопці виголошували святкові вітання з нагоди  Воскресіння Христового. Учениця 2 класу, Софія Димінська, будучи веснянкою, привітала усіх жителів та гостей села з чудовим святом Воскресіння та пригостила паскою, примовляючи:
«Я весна – весняночка,
Прегарна паняночка,
Прийшла зі святом вітати,
Гаївку співати…».
Діти водили хороводи, співали веснянки: «Вже весна воскресла», «Огірочки», «Подоляночка», «Травко - муравко», «Ой Романе, Романочку» та інші.
Справжні музичні здібності показали такі учні: Руслана Прокоп’як, Соломія Гиз, Мар’яна Кавецька, Марія Димінська. В цей урочистий момент відчувався звязок поколінь, зєднувались мелодія неба й землі, бо веснянки – гаївки – це особливий вплив великодньої радості в нашому селі. Адже в них саме життя, мрії та сподівання, імпровізації та фантазії, здорові емоції та гумор, направлені приносити радість одне одному.
Впевнені, що наші діти, знаючи весняні обрядові пісні, пам’ятатимуть про свої витоки, про те, що гаївки – дорогоцінний скарб культури наших прадідів, тому передаватимуть їх наступним поколінням, щоб лунала Великодня мелодія в Боневичах повік.

Наостанок до памятного фото запросив учнів отець Михайло.