.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

27 лютого 2016

Ігри патріотів у нашій школі ( до Міжнародного дня рідної мови)

           21 лютого в Україні відзначають Міжнародний день рідної мови.  За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. 

             26 лютого учні 5-7 класів змагалися в українознавчому конкурсі «Ігри патріотів», який організувала до Міжнародного дня рідної мови та 145-ї річниці від дня народження Лесі Українки учитель української мови та літератури Гиз О. Є. Ведучими свята були учні 9 класу Кавецька Оксана та Корчинський Олег. 
            Як справжні патріоти гравці довели, що державі потрібні високоінтелектуальні громадяни. Команди «Жовтих» і «Блакитних» пройшли такі тури:
1. «Інтелектуальна розминка».
2. «Поетична майстерня».
3. «Склади та відгадай».
4. «Мудрість народу».
5. «Акторська майстерність».
6. «Станція розважальна».
           Також між конкурсами проводилась музична гра «Серце співає» (потрібно було впізнати українську пісню та заспівати її). Цікаво змагалися вболівальники команд, які мали змогу допомогти своїм друзям. 
           Учасники конкурсу продемонстрували свою високу ерудицію, довели, що володіють культурою слова. Для них гра була корисною, а для глядачів – цікавою. Перемогла команда «Жовтих», але й «Блакитні» показали непоганий результат. Закінчилося свято поетичною естафетою «Лесине слово крилате», де звучала поезія Лесі Українки з уст кожного учня.