.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

16 лютого 2016

День святого Валентина


День Святого Валентина - дуже ніжне та добре свято, день в який люди відкрито говорять про найбільш прекрасне в світі почуття - про любов. В цей холодний лютневий день на душі тепло як ніколи, а повітря заполонили відчуття щастя і романтики. Крім того день всіх закоханих - чудовий спосіб показати свою любов та турботу, здивувати дорогу тобі людину...
B 496 році римський папа Геласіус оголосив 14 лютого Днем Святого Валентина. Створення ж першої валентинки приписується Чарльзу Герцогу Орлеанському 1415, який сидів у цей час у в'язниці, і вирішив боротися з нудьгою шляхом писання любовних послань власній дружині. Зараз під "валентинкою" розуміють вітальні листівки у вигляді сердечок, так звані "валентинки", з найкращими побажаннями, освідченнями в коханні.
Не оминуло це романтичне свято і Боневицької ЗОШ, де 16.02 відбулось свято Святого Валентина. Ведучі свята (Кавецька Оксана та Гиз Павло) ознайомили учнів з історією свята. Також прозвучали вірші Володимир Сосюри «Так ніхто не кохав», «Ще полечу я вдаль, Маріє» та Ліни Костенко «Моя любове! Я перед тобою —  бери мене в свої блаженні сни », Олега Марцинківського «Не скажу бо не знаю,як вийшло все це сталося наче у сні».
На завершення були проведені конкурси та створено 10 пар. Після проведення конкурсів журі було вибрано переможців в таких номінаціях:
- Найромантичніша пара – Гиз Семен та Гельо Марта
- Найвеселіша пара – Путас Микола та Димінська Марія
- Найвигадливіша пара – Гельо Віталій та Цісар Андріана
- Пара глядацьких симпатій – Гемза Назар та Гиз Соломія
Вітаємо переможців та бажаємо всім знайти свою половинку, адже кохання не має границь і кордонів та не залежить від віку.
Між іншим, хотілось би також зазначити:
В США, приблизно кожен четвертий американець не відзначає цього свята взагалі. Думаю у нас також дещо схожа статистика, оскільки досить часто чув від людей, що вони не вважають це за свято і повністю його ігнорують. А ще 15% американських жінок (це тільки вони могли таке придумати) посилають самі собі букети квітів, вітаючи себе із Днем Валентина.
52% чоловіків пропонують своїм обраницям одружитися саме в цей день.
Найбільш популярними за фахом людьми, які отримують валентинки є вчителі. 53% дівчат кидають своїх хлопців, якщо ті нічого не дарують їм на День Валентина. 3% людей у світі на День Святого Валентина дарують подарунки своїм домашнім улюбленцям.
Середня сума, витрачена на подарунки до дня Святого Валентина складає 90$.
На 119 одиноких хлопців, які знаходяться у віці 20 років припадає 100 одиноких дівчат того ж віку.
На 34 одиноких чоловіка, у віці 65 років і старше припадає 100 одиноких жінок того ж віку.