.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

28 травня 2016

І знову дзвоник кличе нас у літо

Час невпинно спливає,
Рік минає за роком,
Завершилися вкотре
Усі наші уроки.
Вже позаду проблеми,
Вже пройшли хвилювання,
І сьогодні зібрав нас
Знову дзвоник останній.
У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника.
Останній дзвоник – це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Цього свята немає в жодному календарі. Воно буває лише раз у житті кожної людини, кожного з нас.
Для більшої частини учнів це просто оповіщення про прихід шкільних канікул. Майже всі, кому йти в школу в другій, третій і надалі старші класи, радіють цьому довгоочікуваному дню. Три місяці свободи від строгого розпорядку дня, ранніх пробуджень, підручників і контрольних. На три довгих місяці можна забути про парти, вчителів і зубріння.
Хтось відправиться подорожувати, а хтось залишиться вдома, але все одно вільним, як травневий вітер. Можна займатися улюбленими справами, не думаючи про час.
Але для деяких закінчення шкільного року пов'язано не тільки з радістю, але і з побоюванням, легким смутком, надіями … Для тих, хто цього року закінчує школу, останній дзвоник є відліком початку найбільшої зміни в житті. Вони начебто і не зовсім дорослі ще, але вже й не діти. Попереду ще море тривоги у вигляді випускних та вступних іспитів.
27 травня продзвенів останній дзвінок для учнів Боневицької ЗСШ І-ІІ ступенів. Свято розпочалось з хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять  всіх загиблих в АТО та героїв Небесної Сотні. Згодом настоятель православної автокефальної церкви апостола Пилипа – протоієрей Михайло Демків поблагословив дітей на хороший відпочинок.  
Також з вітальним словом до присутніх звернувся директор школи – Каляманський К.Г., який побажав учням 1-8 класів гарного відпочинку, а випускникам – успіхів при здачі ДПА та правильному виборі майбутньої професії.
Аби розділити радість свята, до нас у школу завітали високоповажні гості: начальник управління дошкільної, загальної середньої, професійної освіти, соціального захисту, позашкільної та виховної роботи, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки Львівської ОДА п. Книшик Світлана Іванівна; голова Новоміської сільської ради об’єднаної територіальної громади Куляс Петро Петрович; начальник відділу з питань освіти та культури Новоміської сільської ради об’єднаної територіальної громади Саврей Галина Богданівна. У своєму виступі Світлана Іванівна побажала усім натхнення до праці, до навчання, і  що кожному з нас потрібно пам’ятати, щоб збудувати міцну державу потрібно докласти чималих зусиль для цього.
Найбільш урочистий і радісний день сьогодні не тільки для наших випускників, а й для їхніх батьків. Батьки привітали випускників хлібом і сіллю. Напутнє слово прозвучало з вуст матері випускника – Гиз Оксани Ярославівни, яка побажала: «Хай щастя завжди супроводить Вас, не обходить людська повага й шана, а вашу працю нехай вінчають лише визнання». Не оминули дев’ятикласників привітання від класного керівника – Кіт Олександри Миронівни та першої вчительки – Гемза Галини Володимирівни. Також випускників привітали першокласники, які сказали, що стануть гідною заміною девятикласникам.
Особливими будуть канікули для четвертокласників, адже з нового навчального року вони вже не повернуться до своєї першої вчительки, бо вже переступили першу шкільну сходинку і після канікул будуть глибше пізнавати цей складний світ науки. Напутнє слово для наших четвертокласників сказала мама – Мунтян Надія та перша вчителька – Кострик Марія Ярославівна. Привітали випускників початкової школи майбутні першокласники.
Нам дуже приємно, адже не тільки кращих учнів школи було нагороджено Похвальними листами та грамотами, а й наших вчителів – Гиз О.Є. та Литвина М.О. Бажаємо усім і надалі творчого натхнення та підкорення нових вершин.
 Дуже гарно прозвучали пісні «Прощавай школо», «Дзілінь, дзілінь» у виконанні Прокопяк Руслани, Дукаль Вікторії та дівчат 4-7 класів.
Право дати останній дзвінок мали учень 9 класу Корчинський Олег та учениця 1 класу Осінська Вероніка.
Тож щасливої долі і щастя доволі, дорогі випускники!!!