.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

04 лютого 2017

Пам’ятаємо про Крути

            29 січня – День пам’яті героїв Крут, однієї з трагічних сторінок нашої історії. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України навічно залишиться в історії як символ національної честі, як день подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь, день надії і любові до своєї Вітчизни, день пам’яті Героїв Крут. 
      З цієї нагоди в нашій школі було заплановано та проведено ряд заходів:
· Засідання за «круглим столом» на тему «Пам’ятаємо про Крути» для учнів 7 – 8 класів (вчитель історії Петрик П.Я.);
· Єдиний урок «Вшанування пам’яті українських юнаків, що полягли в бою під Крутами» (класні керівники 1 – 8 класів);
· Експонування фотодокументальної виставки, присвяченої 99-й річниці вшанування подвигу Героїв Крут «Крути: історія наша і слава» (вчитель історії Петрик П.Я.).
       30 січня був проведений загальношкільний захід до Дня памяті героїв Крут «Червона калина на білому снігу». Захід проводився з метою ознайомлення учнів з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя. Активну участь в заході брали учні школи: Гиз Соломія, Димінська Марія, Гельо Марта, Прокоп’як Руслана, Дукаль Вікторія, які підготували повідомлення про бій під Крутами, декламували поетичні твори, присвячені героям Крут.
     Також протягом тижня діяла книжкова виставка у шкільній бібліотеці «Крути: подвиг і трагедія». Учні та члени педагогічного колективу мали змогу ознайомитися із літературою історичної тематики. Виставка містила як наукові, так і науково-популярні видання, фотографії, вірші та поеми присвячені героям Крут (бібліотекар Гиз О.Є.).
      У ході пам’ятних заходів на честь Дня Героїв Крут було проведено конкурс на кращий малюнок «Юні оборонці Батьківщини» для учнів 1 - 7 класів (вчитель образотворчого мистецтва Литвин М.О.). 
      Не забуваймо про подвиг Героїв Крут, адже такі події спонукають нас бути в єдності, мати силу духу і бути незламними у боротьбі за незалежність нашої України.