.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

16 березня 2018

Творчий марафон – «Читаємо Шевченка»

   Мабуть, не один з нас відкрив для себе Шевченка ще в ранньому дитинстві. Такі прості і звичайні слова. Скільки раз повторюємо їх, вслуховуємось в їхню мелодику і не можемо розумом збагнути, словами розказати, в чому ж їх сила, неповторність, особливий магнетизм. 
  І сьогодні твори Кобзаря знову оживали з уст учасників поетичного марафону «Читаємо Шевченка», вели присутніх тернистим життєвим шляхом народного співця, від дитинства до поховання на Чернечій горі. На вшанування 204 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка зібралися учні 5-9 класів, учителі. Діти декламували свої улюблені вірші про козацьку історію, про Бога, про любов… Спільне виконання присутніми пісень «Думи мої», «Заповіт» закінчило марафон. 
  Саме такі заходи дають можливість осмислити не тільки велич геніального Поета і Пророка, його славу, але й осягнути непроминущість тих святих ідеалів, заради яких жив, творив і боровся великий син України. Дивлячись на інтригуючі обличчя дітей, на те як проникливо і з великою шаною вони читали твори Кобзаря, віриться, що все у нас буде добре, що Тарасове волелюбство, сповідування принципів демократизму і гуманізму в надійних руках.