.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

21 травня 2018

"Сокіл" ("Джура") у Новоміській ОТГ

     21 травня 2018 року команда учнів нашої школи взяла участь у І етапі змагань Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 
   Метою змагань є реалізація завдань дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва "Сокіл" ("Джура") щодо поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання серед української молоді на основі козацьких традицій. 
   У патріотичній грі "Сокіл" ("Джура") взяли участь 5 роїв із 5 закладів загальної середньої освіти Новоміської ОТГ. Кожна команда представила 5 учасників: троє юнаків та двоє дівчат.
Кожен рій мав можливість продемонструвати свою майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність на звання кращих нащадків козацького роду. Учасники гри прибули на шикування в парадних одностроях з емблемами. Зі словами привітань до учасників звернулися керівник відділу з питань освіти та культури Новоміської сільської ради п. Саврей Г.Б., головний спеціаліст відділу з питань освіти та культури Новоміської сільської ради п. Куляс О.В., а також головний суддя п. Гиз О.Я. – заступник директора з виховної роботи ЗЗСО І –ІІІ ст. с.Нове Місто. Учасники гри взяли участь у змаганнях та конкурсах військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого та культурно-просвітницького спрямування, а саме: «Впоряд» (стройова підготовка), «Смуга перешкод» – подолання перешкод на пересіченій місцевості, «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги, конкурс – «Відун» (на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох). Учасники гри мали змогу скуштувати козацький бограч.
    За рішенням головної суддівської колегії І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у загальному заліку команда нашої школи посіла ІІ місце. Ми щиро вітаємо нашу команду з перемогою та бажаємо подальших успіхів та нагород.