.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

12 жовтня 2018

На захисті єдиної України

   День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом. Свято встановлене 14 жовтня 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників Незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
   У нашій школі також цього тижня було проведено низку тематичних заходів, присвячених даним подіям, а саме: виховні години, Уроки мужності, виставки художньої та документальної літератури, спортивні змагання, а також загальношкільне свято "На захисті єдиної України", яке підготувала та провела голова ШМО класних керівників Шостак О.Р. спільно із учителем музики Фіяловичем О.М. та учнями  6 - 9 класів.  Розпочалося святкування із загальношкільної лінійки, на якій звучали патріотичні вірші та пісні. Хвилиною мовчання пом´янули всіх загиблих, які віддали своє життя за мир та єдність України. 
      Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.