.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

09 листопада 2018

Диктант національної єдності "Крила України"

  9 листопада наша країна святкує День української писемності та мови. Це свято було започатковано Указом президента України № 1241/97 від 6 листопада 1997-го року. Традиційно цього дня учні нашої школи разом із своїми наставниками писали диктант національної єдності, організатором якого є Українське радіо. Зачитав текст доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко, а телетрансляцію забезпечив Перший канал Українського радіо.
   Долучитися та перевірити свої знання могли не лише учні, але і всі охочі, для яких знання рідної мови не лише перевірка знань, але і солідарність з усіма, хто любить та шанує рідне слово, популяризує та сприяє розвитку української мови. 
  Із закликом шанувати та берегти рідну мову, адже саме вона є найпершою ознакою нашої національної приналежності, звернулася до присутніх координатор проведення Всеукраїнського диктанту єдності у нашій школі - учитель української мови та літератури Гиз Олександра Євгенівна. «Почуття гордості за свій народ переповнювало кожного, хто вслухався у текст диктанту «Крила України», причетності до розкиданого по різних материках і континентах світового українства, що, як дитя до матері, горнеться до своєї рідної неньки-України. І, мабуть, саме це було головним у сьогоднішній події», – зазначила Олександра Євгенівна.