.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

23 листопада 2018

Жнива скорботи

Запалила свічку, запалила, 
Щоби більше лихо не ходило, 
Хай палає свічка світлом білим, 
Щоб в бабусі серце не боліло… 
Щоби більше не прийшло те горе, 
Хай горять свічки Голодомору. 
Чуєш – душі аж до неба кличуть! 
Хай горять вогненні білі свічі!

    Такими словами сьогодні, 23 листопада 2018 року, розпочалася  загальношкільна лінійка - реквієм «Жнива скорботи», приурочена Дню пам’яті жертв Голодомору 1932 - 33 років, яку підготували учні 8 - 9 класів та учитель історії Петрик П.Я.
  Метою проведеного заходу було вшанувати пам'ять безвинно замучених голодом людей, виховувати в дітей особистісні риси громадянина України, патріотизм. Під час даного заходу школярі перегорнули сумні сторінки історії України, на яких кривавим і чорним вписані слова «голод», «голодомор», змусили згадати кожного з присутніх історичні факти про ті страшні часи Голодомору, задуматись над трагедією, що не минула майже жодну українську сім’ю та родину. Серця учнів та вчителів не залишились байдужими після участі в лінійці і скорботної хвилини мовчання та вшанування пам’яті загиблих в 1932-1933 роки. 
  Також бібліотекарем школи Гиз О.Є. було оформлено виставку літератури «Чорні сторінки історії» до Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. та інформаційний куточок «Голодомор 1932-1933 рр.» з фотоматеріалами тих жахливий подій.
   Кажуть, що час лікує душевні рани. Але рану в серці України, пов’язану з Голодомором 1932-1933 років, загоїти неможливо. Вона завжди нагадуватиме про те, як у людей відбирали хліб, забирали все, чим можна було підтримувати життя. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас. Пам'ятаймо!