.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

12 квітня 2019

День ЦЗ у школі: "Життя - найбільша цінність"

   Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 11 квітня 2019 року в нашій школі проходив показовий День Цивільного захисту під назвою: "Життя - найбільша цінність". На даному заході були присутні керівник відділу з питань освіти та культури Новоміської сільської ради Саврей Г.Б., головний спеціаліст відділу з питань освіти та культури Новоміської сільської ради Куляс О.В., керівники та заступники ЗЗСО та ЗДО Новоміської сільської ради ОТГ.
   День Цивільного захисту розпочали із зустрічі учасників та короткого вступного слова директора школи Каляманського К.Г., який представив присутнім порядок проведення заходу, ознайомив із його метою та завданнями. Казимир Геннадійович наголосив, що евакуація – надзвичайно серйозний момент в житті людей. Вона здійснюється в критичних ситуаціях і вимагає від усіх її учасників надзвичайної дисциплінованості, витривалості, розумної поведінки, моральної підготовки. Бажано навчитись готуватися до таких моментів заздалегідь.
     Наступним етапом заходу була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з Цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.  Згодом  у ході об'єктового  тренування відпрацьовувалися практичні вміння користуватися вогнегасником (вч. основ здоров'я Литвин М.О.), надавати першу долікарську допомогу  при різних видах уражень, здійснювати невідкладні реанімаційні заходи - штучну вентиляцію легень та непрямий масаж серця (фельдшер Кравчук М.П. та вчитель біології Кавецька І.О.).  Також провели комбіновану естафету з елементами виконання нормативів за програмою „Цивільний захист” та "Пожежна безпека" (вчителі фізичної культури Єдинак Г.Б. та Брудка Е.П.), а також різноманітні вікторини та змагання (голова ШМО класних керівників Шостак О.Р.). Цікавим моментом був приїзд аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області с. Нове Місто. «Рятувальники» із задоволенням ділилися своїми знаннями та відповіли на масу запитань, які цікавили учнів. Завершився День ЦЗ загальношкільною лінійкою, на якій підвели підсумки виконаних завдань. Усі передбачені планом заходи в основному виконано. Учасники тренування дотримувались правил безпеки, чітко виконували розпорядження класних керівників.
    Дякуємо всій шкільній громаді за організованість, дисциплінованість, міцні знання та гарно проведений День Цивільного захисту.