.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

17 листопада 2019

Тиждень безпеки дорожнього руху "Безпечна країна"

     Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.
    З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому, в нашій школі з 11.11 по 15.11.2019 року проходив Тиждень безпеки дорожнього руху "Безпечна країна", який включав у себе заходи щодо формування основ безпечного поводження дітей на дорогах та вулицях.   Головною темою Тижня безпеки дорожнього руху стала безпека учнів на дорозі. Різноманітною за змістом і формою була проведена профілактична робота з питань попередження дорожньо-транспортного травматизму.
      Під час проведення загальношкільної лінійки «Коли вирушаєш у путь – завжди обережним будь!», яку провела голова ШМО класних керівників Шостак О.Р. діти були ознайомлені з планом проведення тижня. Класними керівниками 1 - 9 класів були проведені хвилинки безпеки та єдиний урок «Безпечна країна», який проведено 15 листопада 2019 року. Під час цих заходів класні керівники використовували різноманітні форми та методи роботи з дітьми, такі як: перегляд відеосюжетів, формулювання проблемних питань, складання пам’яток, читання та обговорення казок, відгадування загадок, виконання практичних завдань, різноманітні ігри, вікторини, тренінгові вправи.
   Учителями основ здоров’я Литвином М.О. та Єдинак Г.Б.  був проведений урок - дискусія для учнів 5 - 9 класів «Жити цікаво та безпечно», на якому учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки. На базі шкільної бібліотеки була організована виставка-огляд літератури з теми «Дай руку, вулице». Свої таланти учні початкових класів могли продемонструвати, взявши участь у конкурсі малюнків  «Знай дорослий, знай дитя: Безпека руху – це життя». Усі проведені заходи були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед дітей та молоді. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним.