.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

16 жовтня 2021

День Покрови і Козацтва

      14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. 
    Свято Покрови Божої Матері – це свято похвали нашій небесній Матері, яка перевищує всіх матерів світу своєю безмежною добротою і любов’ю. Вона піклується про всіх християн з однаковою дбайливістю і ніколи не відмовляє у Своїй допомозі в душевних і тілесних потребах тим, хто приходить під Її материнський покров. 
    Протягом тижня у нашому навчальному закладі організовано та проведено низку тематичних заходів, присвячених святу Покрови, Дню захисника України, Дню українського козацтва, а саме: виховні години, Уроки мужності, лекції, бесіди, майстер - класи, виставки художньої та документальної літератури тощо. 13 жовтня класні керівники 1 - 9 класів провели години спілкування, вікторини на тему «Нащадки козацької слави», під час яких познайомили учнів з історією свята Дня захисника України, пригадали традиції славного українського козацтва, святкування свята Покрови Божої Матері. Також на уроках історії України у 5 - 9 класах (вчитель П.Я.Петрик) відбулося активне обговорення тематики святкування, під час якого байдужих не виявилося, адже мужність, звитяга, розум та козацька слава наших прадідів червоними нитками прописана на сторінках літопису української історії.