.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

08 березня 2023

Атестація – крок до вершини професійного успіху

     Сьогодення ставить перед освітою нові й нові виклики. Тому сучасній школі необхідні професіонали здатні працювати в умовах швидкого зростання обсягів інформації, готові опановувати й упроваджувати інноваційні освітні технології, сприяти розвитку пізнавальних інтересів і творчих здібностей учнів.
    Важливу роль у вирішенні цієї проблеми відіграє атестація педагогів, що сприяє постійному розвитку їхньої професійної компетентності. Саме через атестацію долається розрив між здобутою раніше освітою та новими фаховими вимогами сьогодення. На цьому акцентується увага у нормативній базі щодо організації та проведення атестації: відповідно до Закону України «Про освіту» (стаття 54), метою атестації педагогічних працівників є активізація їх професійної діяльності, стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня фахової майстерності, розвиток творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету педагогічної праці та забезпечення ефективності навчально-виховного процесу. Базовим документом, що регламентує порядок атестації, є Типове положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2010 року № 930 зі змінами № 1473 20.12.2011 (з 23 січня 2012р.); № 1135 08.08.2013 року (з 30 вересня 2013р.).
    Атестація педагогічних працівників є суттєвим моментом як у діяльності директора закладу освіти, всього педагогічного колективу, так і кожного педагогічного працівника, який прагне до самовдосконалення, до більш високого посадового статусу. При дотриманні законодавчих та нормативних вимог, об’єктивності в оцінюванні діяльності вчителів, вона дозволяє комплексно оцінити професійну діяльність педагога, визначити його відповідність займаній посаді та рівневі кваліфікації. 
    Так, 03 березня 2023 року відбулося IV засідання атестаційної комісії І рівня при ЗЗСО І - ІІ ступенів с. Боневичі на якому розглянуто наступні питання:
1. Про хід виконання індивідуального плану підготовки і проходження атестації педагогічними працівниками закладу освіти, що атестуються в 2022 - 2023 навчальному році.
2. Обговорення відкритих занять, виховних заходів, інших заходів, що висвітлюють професійну діяльність педагогічних працівників, які атестуються в 2022 – 2023 навчальному році.
3. Про готовність атестаційних документів педагогічних працівників закладу освіти, що атестуються в 2022 - 2023 навчальному році. Розгляд характеристик, поданих керівником на педагогічних працівників, які атестуються.
4. Про форму голосування на V засіданні атестаційної комісії.
    З усіх питань комісією прийняті конкретні ухвали…