.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

17 травня 2023

День цивільного захисту в школі

    Чи знає кожен із нас, як діяти у разі надзвичайної ситуації? Чи знаєте ви правила, які можуть зберегти ваше життя, життя учнів та співробітників, рідних і близьких? Чи не розгубитеся ви у разі надзвичайної ситуації, знаючи правила, якщо практично ніколи не тренувалися? Саме від умінь та навичок учасників освітнього процесу залежить їхнє життя та здоров’я, а також тих людей, котрі в цей час знаходяться поруч. Уміння правильно оцінити ситуацію та обрати порядок дій є дуже важливим для кожної людини.
    15 травня 2023 року в нашому закладі освіти відбувся День цивільного захисту. Основна мета заходів цього дня – навчитися грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я і життя у надзвичайних ситуаціях. Із привітанням до шкільного колективу звернувся директор школи – начальник цивільного захисту Казимир КАЛЯМАНСЬКИЙ. Учні та педагогічний колектив закладу удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій природнього, техногенного і воєнного характеру.
    Розпочався День цивільного захисту із уроків безпеки. У цікавій та змістовній формі класні керівники навчали школярів, як діяти у випадку стихійного лиха, дій воєнного характеру тощо.         Згодом вчителем основ здоров'я Миколою ЛИТВИНОМ провдено майстер - клас з правил користування протигазом та види гасіння пожеж, зокрема вогнегасником. Фельдшер ФАПу с.Боневичі Галина РОЧНЯК розповіла присутнім про методи та техніки надання першої невідкладної медичної допомоги. Учні мали змогу переглянути відеофільм про види небезпек техногенного характеру. Завершальним етапом була евакуація в закладі. За ввідним сигналом працівників закладу було попереджено про «Надзвичайні ситуації воєнного характеру – "Повітряна тривога"». Проведена тренувальна евакуація показала, що всі учасники освітнього процесу обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і вміють знайти безпечне місце в закладі освіти.