.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

19 жовтня 2023

Щоб хліб мати,треба добре працювати

   З давніх - давен у житті українців було і залишається на першому місці виховання з раннього дитинства дбайливого ставлення до хліба.Кожна дитина хоча б раз бачила,як мамині руки замішують тісто,як воно росте і яка смачна скоринка спеченого гарячого хліба.Хліб,приготований руками матусі чи бабусі,чудовий.Але найкраща випічка,приготовлена руками дітей!

   Дух свіжовипеченої паляниці довго пам'ятатимуть учні 1-5 класів,які побували на майстер-класі в п.Світлани Савки,який вона провела у своїй пекарні у селі Дешичі.Це був один з найкращих і найефективніших уроків трудового навчання і людяності. Тут маленькі пекарі творили дива з борошна.Діти власноруч замішували,прикрашали й випікали свій перший буханець хліба.А подвійне задоволення одержали,коли готували своїми руками піцу,а потім її смакували.  Адже ласувати піцою-це одна справа,а навчитися її готувати-це вже смачна пригода! Весь процес перетворився на захоплюючу гру...

    Пані Світлана поділилася маленькими секретами гарної випічки,а ще розказала багато цікавого про історію виникнення піци та різні види хліба.Родзинкою майстер-класу стало створення малюнків  на борошні.Учні поділились на команди." Живчики" передали свій настрій за допомогою звичайних бульбашок,які тікають з каструлі," Веселка" намалювали дари осені,а "Дзвіночки"-символ України-калину.Малюнки оцінювала комісія.Перемогла дружба.Кожна команда отримала медаль-велику спечену паляницю із зображенням малюнка на борошні.Поки випічка готувалась у печі,дітей чекали розваги на свіжому повітрі.Потім усі разом скуштували ароматну піцу.

    Діти отримали велике задоволення від майстер-класу! Додому їхали усміхнені,щасливі,бо час минув дуже швидко і цікаво.

    Велике спасибі п. Світлані Савці та дівчатам-помічницям за їхню роботу,бо насправді було цікаво й пізнавально! Міцного здоров'я,душевного спокою, захоплюючих ідей та мирного неба бажаємо цим прекрасним людям!