.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

21 лютого 2024

РІДНА МОВА - ОСНОВА ЖИТТЯ

      Українська мова мелодійна, як пісня солов’їна, і прекрасна та барвиста, як дощова веселка! Яких лише епітетів і порівнянь не придумували учні різних класів для рідної мови сьогодні, адже у рідного слова - «професійне свято» - 21 лютого святкуємо Міжнародний день рідної мови!
      Вчилися бачити красу рідної мови всі учні нашої школи. Молодші школярі присвятили сьогоднішній день цікавим вправам та завданням, пов’язаним із українським словом.
     Діти із захопленням послухали розповідь учительки 4 класу Кострик Марії Яролавівни про історію виникнення свята, спробували придумати красиві слова, які пасують нашій мові. Маленькі школярі уже вміють розгадувати кросворди, тому успішно справилися із кросвордом «Рідна мова». Також позмагалися у промовлянні скоромовок, а ще - попрацювали із веселими кольорами – і на виставку були готові барвисті картинки-розмальовки!
     Учні 5-9 класів також поринули в цікавий світ українського слова на тематичному уроці «Я люблю рідну мову», який провела Гиз Олексадра Євгенівна. Діти працювали у групах, перевірили свої знання за допомогою цікавих завдань, читали вірші про мову, розгадували ребуси… На завершення мовних активностей старші школярі взяли участь у флешмобі «Говори українською!» Впевнено, з любов’ю діти вимовляли вислови про мову.
     Бережімо і вчімо рідну мову! І пам’ятаймо, що саме від нас залежить щаслива доля українського слова!