.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

15 березня 2024

Шевченкові - 210

     Традиційно на початку березня у нашому закладі відбувається низка заходів до дня народження Тараса Шевченка. І щоразу це випробування на креативність та інтерес здобувачів освіти.  

    Учні 5-9 класів під керівництвом класоводів та вчителів-філологів засіяли Шевченкову ниву зернами великої вдячності. Цілий тиждень школярі відкривали для себе Кобзаря: переглянули фільм «Таємниці Генія», оформляли класні куточки, відвідали книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу», віртуально мандрували кімнатами музею Т. Шевченка в Каневі, змагалися у вікторині «Зоряний син України», обговорювали на виховних годинах і бесідах, яку роль відіграв Шевченко в становленні незалежності України, розгадували кросворди, ребуси, співали пісні, малювали ілюстрації до творів… На поетичному марафоні «Візьміть його вогню!» «Заповіт» прозвучав українською, польською, німецькою, французькою, англійською мовами. Безперечно, що учні декламували пророчі поезії з «Кобзаря» та вірші, присвячені Тарасові Шевченку.

     Здобувачі освіти вкотре переконалися, що його життя - це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість - невичерпна скарбниця мудрості, патріотизму та волелюбності. Сьогодні, коли наш народ мужньо дає відсіч російському окупанту, виборює свободу та незалежність ціною крові наших захисників, вірші Шевченка, його заклики, пророцтва є актуальними як ніколи.

    Тарас Григорович Шевченко - вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях нашого народу. Його творчість - це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Шевченко завжди звучить актуально, його Слово відгукується на всі події сьогодення. У наш неспокійний час нам, як ніколи, потрібна сила духу Шевченка, його віще слово, яке будить, підтримує і зміцнює в кожному безмежну любов до Вкраїни.

     Ми віримо: разом з Кобзарем, що «буде правда між людьми», «світ правди засвітить»…