.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

12 квітня 2024

МАЙСТЕР-КЛАС З ПИСАНКАРСТВА

      Одним із найпопулярніших занять перед Великоднем є розмальовування яєць, таким чином створюються усім нам відомі писанки та крашанки. Писанки – це традиційні українські великодні яйця, які вирізняються своїми яскравими та унікальними дизайнами. Це мистецтво вимагає вміння використовувати воскову техніку та різноманітні фарби, щоб створити складні візерунки та орнаменти на поверхні яйця.
      Крашанки – це яйця, що фарбуються в яскраві весняні кольори, що символізують відродження та нове життя. Для створення крашанок можна використовувати різні види фарб, навіть натуральні, такі як цибулеві шкірки, сік буряка або чаї, що дозволяє отримати різноманітні відтінки. 
      Майстер-клас з писанкарства зібрав тих, хто зачарований красою української писанки. Дехто з учасників вже майстерно вміє малювати писанки, але більшість - сьогодні писали свою першу писанку. Найлегше вдавалися крапанки, з узорами було складніше… 
      Всі старалися і всі писанки - прекрасні! Дітям подобався цей процес, вони з великим захопленням створювали свої маленькі шедеври. 
      Цей захід став чудовою можливістю для наших дітей не лише познайомитися з традиціями виготовлення писанок, а й виразити свою творчість, створивши писанку, яка стане чудовим декором перед Великоднем у кожному класі та на подвір’ї школи.