.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

11 грудня 2015

Правовий експрес (Тиждень правових знань)

            З 07 по 11 грудня 2015 року в Боневицькій ЗСШ І-ІІ ступенів пройшов тиждень правових знань. Розпочався тиждень правових знань загальношкільною лінійкою, на якій вчитель правознавства  Петрик П.Я.  ознайомив присутніх із запланованими заходами.
                07 грудня 2015 року вчителем історії Петриком П.Я. спільно з класним керівником 2 класу було проведене заняття з учнями 5 – 6 класів «Знаємо свої права», під час якого учні були ознайомлені із Конвенцією «Про права дитини», взяли участь у грі «Правове дерево», «Допоможи казковим героям», а також виконали цікаве завдання «З глибини віків». Таке заняття допомогло учням зрозуміти і переконатися у тому, що потрібно не лише знати свої права, але й виконувати їх.
        З метою розширення знань дітей про права і обов'язки громадян, розвитку вміння критично мислити, висловлювати свою думку, наполегливо вчитися, щоб принести якомога більше користі рідній Україні вчителем початкових класів Кострик М.Я.  було проведено виховну годину «Основні права і обов’язки громадянина. Декларація прав дитини» у 4 класі.
      08. 12. 2015 року класним керівником 9 класу Кіт О.М. було проведено годину спілкування «Пустощі і кримінальна відповідальність». Учні 7,9 класів обговорювали різні ситуації на кримінальну тематику, а також взяли участь у бліц-турнірі «Ти і закон». На прикладах з життя учні ознайомилися з кримінальною відповідальністю, дізналися, які наслідки можуть мати звичайні пустощі. Година спілкування була спрямована на виховання законослухняних громадян.
        09 грудня цікаво та змістовно пройшло засідання круглого столу «Права і закони у твоєму житті», яке провела класний керівник  Пащак О.А. з учнями 7 класу.Учні, у формі дискусії, говорили про застосування правових знань в житті.
         Протягом тижня діяла бібліотечна виставка «Правовий експрес», яку організував бібліотекар школи Литвин М.О.
           Тиждень правових знань виявився інформаційним, змістовним, динамічним. Учні школи отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті.