.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

26 грудня 2015

Відкритий урок з української мови у 5 класі

І так буде повік:
Буде свято. Різдво.
І маленький Ісус.
І любов. І добро.

       М. Прокопець

         25.12.2015 р. відповідно до плану роботи динамічної групи гуманітарного циклу в школі було проведено засідання учителів української словесності, історії, іноземних мов та зарубіжної літератури. Присутні відвідали урок-зустріч Різдва за допомогою поезії М. Прокопець у 5 класі «Література рідного краю. « З колядкою Різдво в кожну хату іде…»( М. Прокопець), який провела керівник динамічної групи, учитель української мови та літератури Гиз Л.Є.
   «Різдво, як лакмусовий папірець, виявляє істинну сутність людини, дає змогу проявити найкращі риси, подарувати людям свою душевну щедрість чи обміркувати свої вчинки, оцінити їх і найголовніше – попросити пробачення в тих, кому ти зробив зло, спробувати жити по-новому», - саме ці слова стали наскрізними на уроці.
        Під час проведення уроку вчителькою були використані такі інноваційні методи: «Гронування», «Незакінчене речення», «Мозковий штурм», «Коло бажань»,рольові ігри, рефлексія.
      Сучасний урок неможливий без застосування ІКТ, тому було використано « Відеозустріч з Марією Прокопець», слайдові презентації про Різдво. Учителька переконливо довела присутнім, що застосування мультимедійних технологій у викладанні української літератури сприяє піднесенню шкільного уроку на якісно новий, сучасний рівень, а також розвитку дослідницьких, аналітичних, творчих здібностей учнів.
       Аналізуючи поезії «У Свят-вечір», «Вертеп» та «Ялинка у лісі», учні не тільки згадали різдвяні традиції нашого народу, а й зрозуміли, яку шкоду завдаємо природі, коли рубаємо ялинку. Вірш «Коляда» пригадав дітям колядку « Бог ся рождає», яку вони заспівали для присутніх гостей. Яскраві слайди, малюнки, поезія
     М. Прокопець психологічно налаштували п’ятикласників на творчість. Колективно діти склали сенкан «Колядки»
Колядки.
Веселі, різдвяні.
Прославляють, возвеличують, дарують.
Колядники людям щастя бажають.
Пісні.
       Напередодні свята вчителька побажала усім, щоб диво Різдва, диво Добра і Любові до людей залишилося у їхніх серцях, тому що Добро завжди перемагає, незважаючи ні на які обставини й перепони. Нехай буде над кожним із насБоже благословення, Його любов і ласка.