.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

24 листопада 2016

Незабута пам’ять Жертвам голодомору

Запалила свічку, запалила, 
Щоби більше лихо не ходило, 
Хай палає свічка світлом білим, 
Щоб в бабусі серце не боліло… 

         В третій декаді листопада всі люди доброї волі на землі поминають жертв голодомору в Україні у 1932-1933 роках. Штучно організований і зумисне підтриманий тоталітарним комуністичним режимом голод в Україні, з метою придушення антирадянських настроїв та виступів проти колективізації на селі привів до величезних втрат. І сьогоднішні роковини Голодомору – це привід нагадати собі і іншим про те, що загроза українцям не вперше приходить зі Сходу, хто був і є нашим ворогом.
      З нагоди відзначення цієї трагічної події минулого нашого народу, у нашій школі 23 листопада проведено загальношкільну Вахту пам’яті Жертв голодомору, під час якої учнів школи ознайомили з трагічними фактами та статистикою про голодомори в Україні. Також цього дня було проведено традиційну акцію «Незабудки пам’яті», а класним керівником 6 класу Кавецькою І.О. спільно із вчителем історії Петриком П.Я. проведено виховну годину «Незабута пам’ять Жертвам голодомору» для учнів 1 - 8 класів. У ході заходу учні 5 – 8 класів прочитали уривки спогадів про ті трагічні часи, декламували зворушливі вірші. 
         З 23 листопада в шкільній бібліотеці оформлена книжково-журнальна виставка «Голод в Україні – геноцид української нації», на якій представлена художня, наукова та публіцистична література, присвячена даній тематиці.
           26.11.2016 р. о 15.00 год. проведено спільну загальношкільну «Хвилину мовчання» та о 22.00 год. акцію - «Запали свічку».
              Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.