.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

18 листопада 2016

Методичне об'єднання вчителів інформатики Новоміської сільської ради

               З метою реалізації діяльнісного підходу у вивченні інформатики 23 листопада 2016 року на базі Боневицької загальноосвітньої середньої школи І- ІІ ступенів було проведено методичне об’єднання вчителів інформатики з теми «Школа педагога».
             У роботі методоб’єднання взяли участь 6 вчителів загальноосвітніх навчальних закладів Новоміської сільської ради.
              У рамках методичного об’єднання присутні мали змогу відвідати урок інформатики в 6 класі на тему: “Поняття файлової системи. Об’єкти файлової системи: файл, папка, ярлик. Властивості об’єктів файлової системи: ім’я об’єкта, шлях до об’єкта, повне ім’я об’єкта, розширення імені, розмір файлів та ємність носіїв даних. Поняття типу файлу”, який провів Каляманський Казимир Геннадійович, вчитель І кваліфікаційної категорії. 
Мета уроку:
· сформувати свідомі знання з даної теми, закріпити правила поведінки в школі, навчити сортувати об’єкти файлової системи в ос windows;
· розвивати мислительні процеси дітей та моторику рук, сприяти всебічному розвитку;
· виховувати інтерес до вивчення інформатики.
            У теоретичній частині були розглянуті наступні питання: «Розвиток логічного мислення та уваги на уроках інформатики» (Каляманський К.Г., вчитель інформатики даної школи) та «Деякі прийоми мотивації на уроках інформатики» (Качмар Р.П., вчитель інформатики ЗСШ І-ІІ ступенів с. Грушатичі).
          Завершилося методичне об’єднання засіданням круглого столу, яке мало характер творчого діалогу. Відбувся обмін думками педагогів, складені та затвердженні рекомендації щодо роботи над формуванням компетентностей учнів.