.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

21 лютого 2017

Уклонімось низько до землі тим, хто буде вічно жити ...

І рани їхні вже не їм болять,
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло …
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

      Цими днями ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу і незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом Європейської спільноти.
     Три роки відділяють нас від подій Революції Гідності - лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею - українців та іноземців, які загинули в Києві на Майдані.  Герої Небесної Сотні своєю жертовністю показали, що наш український дух є незламним, а народ - нескореним. Тяжкі дні лютого 2014-го уже стали часткою історії, але емоції та спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці дні назавжди змінили хід історії України.
          З нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні учні 4 – 8 класів нашої школи спільно із класними керівниками Курило Т.Б. та Петриком П.Я., а також учителем української мови та літератури
Гиз О.Є. організували і провели лінійку - реквієм «Уклонімось низько до землі тим, хто буде вічно жити». У ході заходу ведучі ознайомили присутніх із ще невідомими фактами, з новими іменами Героїв, розповідали про великих людей різного віку – героїв Небесної Сотні, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддали своє життя, відстоюючи права і свободи людини за майбутнє нашої країни. Їх імена – назавжди у когорті славних українських звитяжців. А головне – завжди залишатимуться в народній пам’яті.