.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

22 лютого 2017

Яке то щастя – мати мову, якою створено «Кобзар»!

      Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому щорічно 21-го лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
     Святкування проходили трьома напрямами. Перший напрям – це написання тексту диктанту: «Україна – наша земля, наша Батьківщина». Текст писали учні 1-4 класів з класоводами Кострик М. Я., Гемзою Г.В., Шостак О. Р. та Курило Т. Б. Учні старших класів також показали свою грамотність з учителями української мови О.М. Кіт, О.Є. Гиз. 
     Друге завдання для учнів 5-8 класів – мовний турнір "Наша мова солов'їна" , який у дружньому колі провела учитель української мови та літератури Кіт О.М.
Яке то щастя – мати мову, якою створено «Кобзар»!
Оту святу, многовікову – наш найдорожчий Божий дар!
                                                                            (В.Квітневий)
          Відчути і зрозуміти цю істину допоміг конкурс читців поезії про мову (учитель Гиз О. Є.).  І забриніло ніжне рідне слово із уст Соломії Гиз, Марти Гельо, Віталія Геля, Назара Гемзи, Семена Гиза, Ірини Горак, Вероніки Мунтян, Романа Глив’яка, Руслани Прокоп’як, Марії Димінської, Мар’яни Кавецької… Щиро декламуючи вірші та приказки про рідну мову, учні зрозуміли, який неоцінений скарб – наша рідна мова, що її потрібно не лише шанувати і любити, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу, а й зберегти її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!