.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

11 березня 2017

Шевченко – наш. Він для усіх століть…

     Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ.

 10 березня у приміщенні Народного дому торкнулися серцем Шевченківських творів учні 5-8 класів нашої школи, взявши участь у літературно-музичному святі «Шевченко – наш. Він для усіх  століть…». Символічна свіча пам’яті об’єднала усіх присутніх у залі. Пройнялися духом поетового слова гості заходу, адже з дитячих вуст линули прості та мудрі поезії Кобзаря . Прекрасно декламували вірші Назарій Гемза, Віталій та Марта Гельо, Соломія Гиз, Руслана Прокоп’як, Вікторія Дукаль, Настя Гайналій, Діана Цісар, Мар’яна Кавецька та Марія Димінська. 
        Усіх присутніх вразили учениці 5 класу – Вероніка Мунтян, Ірина Горак, Аліна Савката Адріана Цісар, які майстерно відтворили уривок з містерії «Великий льох».
          Майстерно зіграв роль маленького Тараса Староста Віктор, з яким зустрілася учениця 6 класу Вікторія Дукаль у своєму сні. До дівчинки завітала і сама Україна, роль якої виконала Руслана Прокоп’як. А як просила Вікторія дяка (Семена Гиза) не знущатися над малим Тарасом за найменшу провину.
         А як мелодійно звучали пісні на слова Кобзаря у виконанні дівчат 5-8 класів (музичний керівник – Фіялович Орест Миколайович)
         Шанувати, читати й любити Шевченка, зрозуміти і оцінити Тарасову мужність і його невмируще слово в усі часи встановлення української державності закликали ведучі свята - учитель української мови та літератури Гиз О. Є. та учениця 7 класу Соломія Гиз. 
       « Нехай же в кожній хаті на чільному місці лежить «Кобзар», хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка, щоб слово Тарасове світило старому і малому», - звернувся до учнів та їхніх батьків директор школи К. Г. Каляманський, щоб слово його незабуте і нині, вічно ходило по Україні. «Нехай освятиться душа наша великою мудрістю безсмертного генія великого народу», - продовжила думку Казимира Геннадійовича і подякувала усім директор Народного дому Віра Димінська.