.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

21 вересня 2017

Пречиста Діво, радуйся, Маріє!

           Двадцять першого вересня відзначають свято Різдва Пресвятої Богородиці, або у народі "Другої Пречистої". Це свято ще називають “осениною” – адже цього дня за народним календарем настає осінь. Це величне свято зібрало й нас - шкільну родину до спільної молитви, адже рівно рік тому, 21 вересня, у нашій рідній школі відбулось велике дійство - освячення фігурки Матері Божої, нашої порадниці та заступниці.
         Святкування розпочалось ранковою Божественною Літургією у храмі святого апостола Пилипа, а згодом - Молебнем до Пресвятої Богородиці у нашій школі, на який завітали учні, педагогічний колектив, батьки та гості. Очолив Літургію о.Михайло Демків. Отець звернувся до вчителів, дякуючи їм за їхні добрі серця, які допомагають зростати зернині віри і побажав, щоб Господь благословив усіх працівників школи, усіх школярів, а Пресвята Богородиця тримала їх під своєю материнською опікою.
      Свято продовжилось виступом учнів школи. Прозвучали щирі молитви та пісні школярів до Богородиці, які нікого не залишили байдужими. 
      Підготували виступ вчителька християнської етики Кіт Олександра Миронівна та учитель музики – Фіялович Орест Миколайович.
      Пресвята Богородиця, Різдво якої ми святкуємо 21 вересня, була плодом великої віри, молитви і благочестя, і Сама перебувала на землі у вірі, молитві і благочесті. Тож наслідуймо ці  чесноти!