.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

11 січня 2021

ОГОЛОШЕННЯ!

Шановні учні та батьки школи!
    Завершуються зимові канікули. Як буде організовано освітній процес після канікул?
    Для колективу школи важливою є стратегічна необхідність забезпечення сталості та якості освітнього процесу з рівним доступом до здобуття знань.
    У період з 08 січня до 25 січня 2021 року на території України Урядом оголошено локдаун (Постанова Кабміну України від 9 грудня 2020 року №1236). Згідно пункту 3 підпункту 10 вищезгаданої постанови здобувачам освіти заборонено відвідування закладів загальної середньої освіти протягом періоду карантинних обмежень.
    У ІІ семестрі 2020 - 2021 н. р. з 11 січня до 25 січня 2021 року школа працюватиме за дистанційною формою навчання з використанням освітньої платформи Google ClassRoom та Google Meet.
    Заняття розпочинатимуться згідно з чинним розкладом у синхронному (он-лайн) та асинхронному (інші форми комунікації) режимах.
    Зверніть увагу, що тривалість уроків з використанням технічних засобів навчання (далі ТЗН) не повинна перевищувати часу, рекомендованого Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, а саме: безперервна робота навчальної діяльності з ТЗН упродовж навчального заняття (уроку) не повинна перевищувати для учнів 1 класів – не більше 10 хвилин, для учнів 2-4 класів – не більше 15 хвилин, для учнів 5-7 класів – не більше 20 хвилин, для учнів 8-9 класів – 20-25 хвилин.
    Батьки є суб'єктами дистанційного навчання (разом із здобувачами освіти та педагогічними працівниками). Надзвичайно важливе значення має їх сприяння виконанню дитиною освітньої програми та досягнення нею певних результатів навчання.
    Під час дистанційного навчання (як і під час очного) батьки мають права та обов'язки, визначені статтею 55 Закону України «Про освіту», частиною другою статті 14, частиною другою статті 20, статтями 25 1 30, частиною п'ятою статті 59 Закону України «Про повну загальну середню освіту», пунктом 13 розділу І, пунктом 2 розділу ІІ, пунктом 5 розділу ІІІ Положення.         Також батьки сприяють технічному забезпеченню своїх дітей та зв’язку із учителями, дбають про фізичне та психічне здоров’я дітей, сприяють дотриманню учнями академічної доброчесності в освітньому процесі.
    У разі відсутності технічної можливості (відсутній Інтернет, технічні засоби тощо) забезпечення зв’язку з учнями, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, вчителями закладу освіти використовуватимуться доступні засоби комунікації (телефонний, поштовий зв'язок тощо).
    Додатково інформуємо, що у МОН також рекомендують платформу для учнів 5-9 класів "Всеукраїнська школа онлайн" - E-SCHOOL.net.ua – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. Діти зможуть користуватися платформою не тільки під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.
    Ми впевнені, що спільними зусиллями на засадах партнерства освітній процес під час дистанційної форми буде цікавим, якісним та безпечним.
З повагою, дирекція школи!