.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

29 січня 2021

Крути наш біль, наша пам'ять...


Любіть Україну, як вірні сини
Віддати життя їй готовіє,
Як юні сини, що життя віддали
Під Крутами всі, як Герої…

В. Криволап
 

    Сьогодні, 29 січня 2021 року виповнилось 103 роки з часу бою на залізничній станції Крути. Битва під Крутами – один із важливих сюжетів української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова подія. Крути стали початком нової доби в історії України, бо саме вони засвідчили: власну державу треба захищати зі зброєю в руках. І саме та обставина, що мученицьку смерть в ім’я України прийняли її юні діти, робить цю подію такою болюче-нестерпною, що не піддається забуттю.
    З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, голова ШМО класних керівників Шостак О.Р. та члени учнівського самоврядування підготували інформаційну годину «Крути наш біль, наша пам'ять», виставку малюнків «Подвиг героїв духу і чину». Звертаючись до присутніх Олександра Романівна наголосила на тому, що трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну, а Крути увійшли в історію України як символ національної честі та гідності, оскільки юні хлопці поклали свої голови для кращого життя нащадків.
    День подвигу Героїв Крут – це день національної ідеї, ідеї єдності і сили Української Держави! Бій під Крутами – це ідейна перемога українців.