.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

14 травня 2015

Круглий стіл "Світило істини – Андрей Шептицький"



Цими днями у Боневицькій ЗСШ І-ІІ ступенів вчителем християнської етики Кіт О.М. було проведено круглий стіл, присвячений 150 – річчю від дня народження Слуги Божого - Андрея Шептицького  під назвою "Світило істини – Андрей Шептицький".
Початком спільної праці за круглим столом було вступне слово Олександри Миронівни, яка закликала учнів та присутніх дізнаватися більш глибше про Великих людей України, адже саме постать Митрополита Андрея в історії українського народу і його культури займає непересічне місце. Він, як Глава Церкви, був мудрим провідником і далекоглядним політичним діячем, меценатом української культури, взірцем святості.
Учні школи заздалегідь збирали матеріал та розповідали про Митрополита Андрея Шептицького. Ця інформація з дитячих уст перепліталася з поезією Лесі Храпливої. ЇЇ поетичні рядки:
"Молюсь за вас, нащадки України,
Бо вам в прийдешньому належить нас змінити,
щоб розладу не було між своїми
І Незалежність вміли боронити", - схвилювали присутніх та заставили задуматися над сучасними подіями, які відбуваються зараз в Україні… Склалося враження, що Митрополит Андрей закликає нас берегти Незалежність саме тепер, коли відбуваються воєнні дії в АТО на Сході України. А оскільки травень у християнстві – місяць Діви Марії, то учениця 5 класу, Соломія Гиз, звернулася до Богородиці з молитвою – подякою за те, що Пророк церковного єднання Андрей Шептицький – син України!
Усі присутні переглянули відеофільм про життєві стежини Митрополита Андрея, що дало змогу краще впізнати цю духовну постать.
І наостанок, учасники круглого столу завершили свою роботу словами
Кіт О.М.: "Нехай світла пам'ять про нашого Українського Мойсея – Митрополита Андрея буде серед нас, а й він сам, що втішається Світлом Божого лиця, нехай благословить нас, весь український народ, на нелегкий шлях братолюбія, згоди, миру, єдності Церкви й народу і повної незалежності!"