.

.
........................Шановні друзі! Ми раді вітати Вас на нашому блозі!..............

22 грудня 2015

Відкритий урок у 1 класі


               22 грудня 2015 року в 1 класі нашої школи був проведений відкритий урок з математики на тему "Правило знаходження невідомого доданка. Розв’язування задач на знаходження невідомого доданка”. Урок проводила вчитель І кваліфікаційної категорії Гемза Галина Володимирівна.
Мета уроку:Навчити утворювати рівності та нерівності;
¨ Визначати склад чисел;
¨ Розрізняти геометричні фігури за їхніми властивостями;
¨ Обчислювати значення виразів;
¨ Складати із прикладу на додавання два приклади на віднімання;
¨ Складати та розв’язувати задачу за малюнком.
              Урок вчителя був побудований у вигляді  гри з використанням різних педагогічних та методичних прийомів. Як зауважила Галина Володимирівна, гра для дитини – супутник життя. «Дитина граючи живе, і живучи грає». Саме гра є тим видом діяльності, у якому учні навчаються спілкуватися, набувають перших навичок поведінки в колективі, пізнають різноманітні явища навколишньої діяльності. На уроці чи то в позакласний час доцільна гра, яка залучає до пошуку, винахідливості, збуджує бажання перемогти, розвиває самостійність у мисленні, творчі задатки. Часто на уроки до дітей приходять герої улюблених казок, зустріч з якими у формі гри поступово переростає у навчальну працю. Ігрова діяльність знімає психологічне напруження. Під час гри в дітей формується вміння спілкуватися, дослухатися до думки товаришів і висловлювати свою думку.
           На урок були запрошені методист відділу освіти Старосамбірської РДА Потічний Р.І., директор школи Каляманський К.Г. та вчителі початкових класів Добромильського ЛОО, які мали змогу побачити як працюють діти на уроці. У своїй промові Роман Іванович побажав вчителю плідної праці, творчого натхнення і не зупинятися на досягнутому.